Benvolgudes famílies, l'Agència de Salut Pública ens ha fet saber que les vacunacions previstes pel 8 de novembre a l'alumnat de 2n d'ESO queden ajornades fins a una nova data encara per determinat. Aquesta mesura ve motivada per problemes amb el proveïment de vacunes.
0 Comentarios
El dia 25 d’octubre els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Automatització i Robòtica Industrial de I'INS Alt Penedès van visitar les instal·lacions del Laboratori CLILAB a Vilafranca del Penedès.
L’objectiu de la visita era poder veure l’aplicació de la Tecnologia al servei del Diagnòstic. Concretament la tecnologia SIEMENS, ja que, un altre cop, participaran al concurs estatal de prototips Industry Automation que organitza aquella empresa. Aquest concurs ha estat guanyat en diverses convocatòries per l'institut Alt Penedès. Aquest dilluns, els professors i professores de l'Alt hem començat el taller de formació de professorat que, com cada curs, realitzem al centre durant el primer trimestre.
Aquest any, el taller l'imparteix la professora Carolina Macià, Coordinadora de diversitat del centre, i hi participem 24 docents. El curs consisteix en la creació de material didàctic per a l'Aprenentatge Basat en Projectes. A la primera sessió vam fer una reflexió conjunta sobre aquesta metodologia, i vam analitzar les seves bases teòriques i aplicacions, per passar a continuació a fer les primeres pràctiques de creació de materials pedagògics. Lamentem comunicar-vos que a causa de la previsió meteorològica per als propers dies, les sortides de la castanyada del proper dimecres 31 s'ajornen fins a nou avís. Tan aviat ens sigui possible acabar d'establir una nova data per a les activitats que s'havien planificat, ho comunicarem a tota la comunitat educativa. Per tant, el dia 31 l'activitat acadèmica serà la normal d'un dimecres.
Aprendre per projectes a l'IES Alt Penedès. Un reportatge de RTVVilafranca
El passat dimecres 24, els alumnes del grup d'aprenentatge basat en projectes de 4t A van fer una sessió conjunta amb l'alumnat de l'IFE per tal de coordinar algunes tasques pel projecte Boges pel saber, que l'alumnat de 4t està desenvolupant aquest trimestre. Aquesta col·laboració entre ESO i IFE es veurà reflectida en l'exposició sobre grans figures femenines de la cultura universal que es podrà visitar a partir del desembre
El passat dimarts 23, els ecodelegats i ecodelegades del centre van fer una visita a la cooperativa de consum La Vinagreta, de Vilanova i la Geltrú, i el projecte de agricultura ecològica Sències Can Girona, de Sitges. La sortida té per objectiu cohesionar i motivar el grup d'ecodelegats, a més de treballar valors de consum conscient, eliminació de residus i respecte per la natura i el medi ambient. Al tornar al centre, vam fer una rotllana al pati per posar en comú les conclusions i començar a organitzar-nos com a grup de treball.
El passat dilluns ens va acompanyar una càmera de televisió a les classes d'aprenentatge basat en projectes, i el professorat que hi treballa va poder explicar com funciona aquesta metodologia. El reportatge s'emetrà en els següents horaris: Dilluns, 22 d'octubre a les 15:30 i a les 23:30. Dimarts, 23 d'octubre a les 11:30. Dijous, 25 d'octubre a les 14:45, a les 18:45 i a les 22:45. Divendres, 26 d'octubre a les 06:45 i a les 10:45. També es pot veure per la web de Penedès TV dins l’apartat "TV en directe" o, posteriorment a l’apartat "Programes: El Reportatge". La metodologia del treball per projectes pretén que els alumnes es converteixin en els veritables protagonistes del seu propi procés d’aprenentatge, que, des d’un treball cooperatiu, sumin esforços per assolir un objectiu comú. Es busca també despertar la curiositat per saber i conèixer allò que estan estudiant. Volem també assegurar-nos que els alumnes no sols recordin allò que aprenen, sinó també que aprenguin tot allò que treballen. Els docents ens convertim en guies, acompanyants i orientadors, clarificant conceptes essencials del treball I aclarint tots els dubtes que se’ls plantegen en el seu procés. La cooperació entre alumnes, la tasca en equip, ens permet un aprenentatge més dinàmic, més enriquidor i, evidentment, més efectiu. Compartim experiències d’aprenentatge i aprenem a plantejar-nos i a resoldre dubtes que ens prepara per l‘etapa adulta i el món real, tot despertant en els alumnes l’esperit crític, la necessitat de pensar per un mateix basat en l’aprenentatge dels errors i dels encerts. Aquests projectes tenen aplicació en el món real, van més enllà de les aules i busquen una educació interdisciplinària i significativa. Projecte 3rA: Què en saben del món?
Aquest projecte vol apropar els alumnes a la realitat del món. No només es treballa una visió del món en l’aspecte més geogràfic, sinó també en l’aspecte més humà de tradicions i cultures. L’objectiu comú serà el de la creació d’un blog que oferirà, a tot aquell que així ho desitgi, la possibilitat de disposar de tota informació necessària per tal de viatjar a diferents racons del món. No dubteu a visitar-la, de bon segur us serà molt pràctica. El plaer de viatjar quan se sap on es va… Projecte 4tA: Boges pel saber Aquest projecte vol apropar i conscienciar els alumnes del paper de les dones a la societat. En aquest aspecte, es treballaran totes aquelles aportacions de determinades professionals als diferents àmbits de la vida. L’objectiu comú serà la preparació d’una exposició que desitgem vingueu a veure i que us permetrà descobrir tot un món de realitats de vegades poc conegudes al llarg de la historia. El saber també s’escriu amb a… Benvolgudes famílies del centre, tal i com indica la circular que us hem fet arribar, quedeu convocats i convocades a les reunions de tutoria d'inici de curs. Totes les reunions tindran lloc a les 19.00 hores en els dies que us indiquem a continuació:
|
Properament migrarem el nostre web a:
PAU - мир - PAZ - שָׁלוֹם - SALAM
Categories
Todo
Arxiu d'entrades
Octubre 2024
|