L’Institut Alt Penedès ha anat a les fires de maig. Durant aquests dies de fira es va habilitar un punt d’informació del Cicles Formatius de les branques mecànica i elèctrica, on els visitants interessats hi van trobar assessorament i consells. A més a més, professorat i alumnat van dur a terme demostracions dels diferents projectes realitzats. Com a novetat, es van exhibir alguns dels robots amb els que treballem, tant de creats pel alumnes com també d’industrials. També es van fer demostracions de creació de peces amb impressora 3D.
0 Comentarios
Aquí teniu les primeres fotos que ens envien els grups de 4t del seu viatge de final d'etapa a Astúries i Cantàbria: que us ho passeu molt bé i tingueu molt bon temps!
Dimecres 4 de maig ens van visitar tres interns i tres educadores de la presó de Can Brians 2. Els tres interns, en Marçal de 46 anys, en Manel de 33 anys i en David de 21 anys, ens van explicar la seva experiència i evolució vital, el que els ha portat fins on estan i el que tenen esperat fer a partir d’ara.
Vam poder observar que les tres vides sofrien un cert paral·lelisme: els tres rebien en major o menor mesura unes influències negatives que poc a poc els van fer entrar en el món de les drogues i no van saber veure els límits. En relació a això un d’ells va dir la frase “Contra més et sembla que controles més malament i més enganxat estàs”. Aquest món els encaminava a la presó o a problemes cada cop més greus. La vida els va portar a la presó. Un cop a la presó, van poder reflexionar amb ajuda de professionals i es van adonar que la millor alternativa per deixar enrere la “mala vida” d’abans, era fer un canvi de rumb. Han fet un creixement personal molt gran i el seu objectiu és reintegrar-se a la societat amb nous vincles i noves expectatives de futur i una nova manera de pensar. Algun d’ells pensava en poder tenir la possibilitat de tirar endavant la seva pròpia família. Per a que puguin satisfer aquestes expectatives, segons ens expliquen, hauran d’estar sempre atents, en una lluita permanent per no recaure. L’hora i escaig que va durar la xerrada es va fer curta i malauradament se’ns van quedar moltes preguntes per fer per manca de temps. Potser s’hauria de preveure més temps si es pot tornar a fer algun altre cop. En conclusió, la xerrada va ser MOLT interessant i enriquidora. Noves maneres de pensar i trencament de tòpics. À l'occasion de l'échange Barcelone et Reus avec notre lycée, nous avons accueilli les élèves des lycées Montserrat et Gabriel Ferrater le 25 avril dernier.
Après le discours de bienvenue de monsieur le Proviseur, les élèves de Barcelone ont fait un pique-nique. Plus tard, les élèves gagnants du concours Joverd ont fait une représentation de nos célèbres Castells et les Barcelonais ont eu l'occasion de participer à un atelier sur la construction de ces tours humaines. Quant aux élèves de Reus, ils ont visité les caves Torres à Pacs et se sont promenés à pied dans les vignobles sous un soleil printanier. Après avoir écouté attentivement les explications du guide parlant français, ils ont pris un déjeuner dans les beaux alentours du Penedès. Les uns comme les autres ont passé une belle journée avec leurs correspondants de Vilafranca et sont déjà devenus très amis. Aquest dimarts passat dia 10 de maig, es va celebrar de forma molt exitosa la jornada d'orientació UOC. Aquesta xerrada organitzada pels departaments de cicles formatius de l'Institut Alt Penedès, anava orientada als alumnes de cicles formatius i batxillerat. Els Professors de la Universitat Oberta de Catalunya i ponents; Carles Ventura i Irene Lozano, van presentar què és la UOC, model d'aprenentatge, model d'avaluació i convalidacions. Tot seguit es van realitzar uns tallers demostratius de hardware de baix cost amb Arduino i Raspberry Pi i programació aplicada, de machine learning per a classificació de dades. En acabar els alumnes interessats van poder resoldre dubtes i comentar les seves inquietuds de cara al seu futur com a estudiants universitaris. TV de Vilafranca es va fer ressò de la noticia i aviat la podreu veure, als informatius de dita cadena. Per ara, us oferim unes imatges de la jornada.Gràcies als ponents i a tothom qui va assistir: va ser molt i molt interessant. La multinacional Siemens patrocina la 8ena edició del concurs "Industry Automation", una competició per a projectes presentats per instituts, col·legis i universitats de tot l'Estat Espanyol. S'hi han presentat al voltant de 50 projectes.
L'Institut Alt Penedès ha guanyat aquest concurs en tres ocasions. Aquest any hi participa amb el projecte "Cilindres exprés: acoblament de cilindres", que ha estat elegit entre els 10 finalistes. L’han realitzat els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Automatització i Robòtica Industrial. Per a determinar els guanyadors s'obre un termini, fins al 15 de maig, perquè qualsevol persona que ho desitgi pugui votar a les aplicacions que els semblin més meritòries. Com en anys anteriors es tracta d'entrar a la pàgina web de la competició i accedir a la “votació en línia”. Cada vot obliga a seleccionar d'entre els Projectes Finalistes aquells 3 que consideri millors. Si el nostre projecte és del vostre gust, us convidem a que ens doneu suport amb el vostre vot. Consulteu tota la informació sobre el nostre projecte en aquest document. La televisió de Vilafranca es fa ressó del projecte: veure la notícia. El passat 7 d'abril, es va celebrar la XXI edició de les proves "Cangur" de Matemàtiques per tots els cursos de la ESO i Batxillerat. Com un any més la participació arreu de Catalunya ha estat masiva amb un total de 95.031 alumnes. Al nostre institut l'assistència al concurs també ha estat molt notable amb un total de 71 alumnes.
Felicitem a tots els participants i en especial a l'alumnat que ha obtingut millor puntuació dins del seu nivell i que, a més a més, han quedat dins del 3% dels millors de tota Catalunya: 1r eso: Pere Mateu (0,55%) 2n eso: Berta Jansat (0,24%) 3r eso: Magí Bernat (1,8%) 4r eso: Irene Cusiné (2,6%) 1r bat: Judih Jansat (0,6%) 2n bat: Jana Sos (17,9%) La prova Cangur, convocada per la Societat Catalana de Matemàtiques, i organitzada per les respectives comissions balear, valenciana i catalana és una activitat que es marca com a objectiu estimular i motivar tants alumnes com sigui possible i contribueix a la popularitzacuió de les matemàtiques a través dels problemes entre els joves. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat. El concurs vol atreure el màxim nombre de participants sense cap objectiu de selecció nacional ni de comparació entre països. FELICITATS A TOTS/ES !!! ... Et le 19 avril fut notre tour: nous, élèves de 1ère anneée d'ESO A et B, sommes allés rencontrer nos corres du Lycée Montserrat.
Nous avons pris le train avec nos profs de Français et de Maths. La prof de Barcelone nous attendait à Plaça Catalunya et nous a accompagnés au lycée. Quand elle a dit: "Attendez ici, je vais chercher vos corres", nous avons commencé à avoir un peu le trac. On a profité du beau temps pour pique-niquer et pour faire nos premiers rapprochements dans la cour toute verte du lycée. Ensuite, les Barcelonais et nous, nous avons fait un atelier intitule "Astérix à Barcelone". Nous avons fait des dessins, nous avons rigolé et beaucoup parlé avec eux. Ils étaient très sympas. Nous étions tristes de leur dire au revoir, mais ce n'était pas grave parce que dans une semaine ils viendraient nous rendre visite à Vilafranca et nous les accueillerions avec un cadeau et une surprise. Per a tots aquells que voleu estudiar una carrera de contingut informàtic o tecnològic aquesta és una oportunitat de primera mà per estar ben informats. Ponents: Irene Lozano i Carles Ventura, de la Universitat Oberta de Catalunya. El proper dimarts dia 10 de maig a les 17h a l’aula d’automatismes de l'Institut Alt Penedès.
|
PAU - мир - PAZ - שָׁלוֹם - SALAM
Categories
Todo
Arxiu d'entrades
Julio 2024
|