La festa de Carnaval prevista per avui a partir de les 12.30 s'ha anul·lat a causa del mal temps. El concurs de disfresses es manté: el jurat passarà per les aules durant l'última hora de classe i dilluns a l'hora d'esbarjo es donaran els premis. BON CARNAVAL A TOTHOM! La setena sessió de les parelles lingüísitiques va tenir lloc el passat divendres 17 de febrer a la seu dels Castellers de Vilafranca, a cal Figarot.
Aquesta vegada les parelles estaven acompanyades per tot l'alumnat de l'Aula d'Acollida. En total, 29 alumnes que van tenir l'oportunitat d'acostar-se al món casteller. Conèixer el vocabulari casteller, fer una petita pràctica, saber la història i el funcionament d'una colla com els Castellers de Vilafranca, coneguda arreu del món, eren els objectius de la sortida. I, sobretot, per a l'alumnat nouvingut, tenir un contacte directe amb les tradicions i la cultura catalanes de la mà de les seves parelles lingüístiques. Tant els uns com els altres van gaudir d'allò més! Us deixem un tastet d'aquesta jornada castellera!! Vam tenir el plaer de comptar al nostre institut amb la Maria Carme Roca, l'escriptora del llibre que hem llegit aquest trimestre, El faedor de mentides, la qual ens va parlar de la seva feina d'escriptora i del procés que va seguir per escriure aquest llibre.
Maria Carme Roca és llicenciada en història i filologia. Va néixer el 21 de novembre de 1955 al barri gòtic de Barcelona i al cap d’uns quatre anys, ella i la seva família es van canviar de residència, al carrer de la Fruita, on va viure fins a l’any 1980, quan es va casar. Va publicar la seva primera novel·la al 1972 i a la casa que compartia amb el seu marit, va ambientar la seva novel·la Nits de cel obert. Ella sempre havia sigut de lletres i li agradava molt la història, li encantaven els llibres, i les biblioteques des de sempre li han portat pau. Des del 1997 ha publicat mes de 50 llibres, la majoria dels quals van adreçats als infants i joves, com per exemple: Els mitjons de l'ogre, A punt d'estrenar, La merla blava, Abadesses i priories, Katalèpsis, Dedica’m un poema, etc. són alguns dels títols que ha escrit . El llibre El faedor de mentides ha estat guardonat pel “The White Ravens 2004” de Munic, com una de les 250 millors obres de literatura infantil i juvenil. També ha guanyat el premi Barcanova de literatura juvenil 2017, el premi Nestor Luján de novel·la històrica i ha tingut més de 23 premis. Los alumnos de 3º de ESO han recibido hoy la visita de la escritora zaragozana Ana Alcolea. Durante la presentación han podido conocer más detalles de una de las lecturas que han trabajado en la asignatura de castellano: Donde aprenden a volar las gaviotas.
La escritora nos ha trasladado a Noruega mediante imágenes de los lugares más representativos de la novela. Todo ello acompañado de anécdotas y pequeñas historias que les han ayudado a conocer mucho mejor los entresijos de esta historia. Además, han podido reflexionar sobre el proceso creativo y el papel que desempeña el lector en este proceso. Al finalizar, han disfrutado de un interesante coloquio con la autora y ésta ha acabado firmando algunos ejemplares. Aquí el "book-trailer" del libro elaborado por el alumnado de 3r de ESO: Més val tard... Aquí teniu algunes imatges de l'esquiada de 3r d'ESO de principis de mes.
Arrenca la campanya Apilo XII 2017 de recollida de piles, bateries i acumuladors. Entre avui i demà, a totes les tutories d'ESO i Batxillerat es dedicarà una estona a la presentació de la campanya Apilo XII i repartirem petits contenidors de piles a tot l'alumnat. Ja podeu portar al centre totes les piles, bateries i acumuladors que hagueu de llençar: hem instal·lat un coet contenidor al vestíbul. A les diapositives que podeu llegir a continuació us expliquem tot el projecte: Els alumnes de 1r de Batxillerat de l’Institut Alt Penedès, Bianca Popescu i Ton Díaz-Prieto, tutoritzats pel professor Jaume Gaya Catasus, han estat seleccionats per participar en la XVII Sessión Nacional del programa “Modelo de Parlamento Europeo” (MEP), que tindrà lloc a la ciutat de Lleó, seu del parlamentarisme europeu, de la comunitat de Castella i Lleó, els dies 24, 25, 26 i 27 de febrer, formant part de la delegació de Catalunya. Els temes a tractar són protagonistes dels grans debats actuals: la crisi dels refugiats, el treball irregular i la transparència empresarial a la UE, el comerç armamentístic europeu i la discriminació de la dona en el mercat laboral. El programa està pensat per fomentar en els joves la consciència de ciutadania europea i la cultura de debat parlamentari constructiu. Seguint el protocol parlamentari, l’alumnat treballa en Comissions per arribar a assolir el consens.
|
HEM MIGRAT A:
PAU - мир - PAZ - שָׁלוֹם - SALAM
Categories
Todo
Arxiu d'entrades
Diciembre 2024
|