Enhorabona i molta sort, Ana!
Ahir, 22 de març, van tenir lloc a l'Auditori de Vilafranca els quarts de final del Certamen Nacional de Lectura en Veu Alta. La nostra alumna Ana Martínez, de 2n d'ESO E, ha passat a les semifinals, que se celebraran el proper set de maig al CaixaForum de Barcelona.
Enhorabona i molta sort, Ana!
0 Comentarios
Aquí tenium un altre exemple de l'aposta del centre per l'educació en la sosteniblitat i les activitats d'educació entre iguals. El passat dia 21 de febrer la Sala Usos Múltiples del nostre Institut es va omplir de l’alumnat de 2n de batxillerat per escoltar una xerrada sobre agricultura urbana i horts verticals, impartida per una companya seva, l’alumna del centre Gemma Vendrell. La Gemma, que ha realitzat el seu Treball de recerca sobre aquest tema, ens explicà en què consisteix un hort urbà i les múltiples avantatges que té, sobretot en un món cada cop més urbanitzat.
El model d'hort que ens proposà rep el nom d’agricultura vertical i es caracteritza per la presència d’horts als terrats o patis de les ciutats. Aquest model de producció aprofita qualsevol espai urbà que permeti una sobirania alimentària, un consum més pròxim, una aportació a la neteja atmosfèrica de les ciutats i una reducció de les emissions de diòxid de carbó (CO2). La Gema va acompanyar la seva explicació amb fotografies d’un experiment que realitza amb ampolles de plàstic penjades. A cada ampolla hi ha plantat herbes aromàtiques. El sistema de rec reaprofita l’aigua sobrant amb una bomba que la torna al sistema. Finalment els darrers minuts van restar per precs i preguntes dels assistents, i l'activitat va concloure amb una reflexió en comú sobre com podem contribuir a un medi més net i a una societat més sostenible si canviem els nostres hàbits de consum. Els i les alumnes de 2n de Batxillerat social i humanístic visitaven ahir el Museu Dalí a Figueres en una sortida de les matèries de Filosofia, Història, Història de l'art i Geografia. Avui són al sud de França per visitar Elna i el camp d'Argelers.
El divendres passat va tenir lloc al nostre institut una taula rodona sobre els estudis de Batxillerat, que va comptar amb l'experiència de sis alumnes de 2n que cursen cada una de les diverses modalitats.
Aquesta activitat d'orientació va ser dirigida a l'alumnat de 4t ESO i va estar molt ben organitzada per un dels grups d'alumnes que participen al programa Altaveus d'aquest nivell, amb l'ajuda de Núria Albornà del Servei de Joventut. Donem les gràcies a l'Aura, Oumaima i Shaima per la feina ben feta i als alumnes de 2n de Batxillerat per la seva participació. El proper dimarts dia 20, en acabar la jornada de portes obertes, l'AMPA del centre us convida a una xerrada molt interessant a càrrec d'en Jordi Ros, fundador de Labdoo.org. Teniu, doncs, un altre motiu per venir a visitar-nos dimarts: quedeu-vos a les 20.00 a la xerrada i en Jordi us explicarà com podeu contribuir amb el vostre portàtil vell a millorar l'educació a escoles d'arreu del món.
Benvolgudes famílies,
us recordem que del 14 al 28 de març de 2018 tindrà lloc el Saló de l'Ensenyament, al Recinte de Montjuïc (Barcelona). Us animem a visitar-lo per conèixer una completa i actualitzada oferta formativa. Els nostres alumnes de 1r de Batxillerat el visitaran el proper dia 15 com a activitat de tutoria. A la seva pàgina web trobareu tota la informació. El passat divendres 23 de febrer, dins el marc de les parelles lingüístiques, els alumnes que hi participen, més la resta d'alumnat de l'Aula d'Acollida, van participar en el taller de castells ofert pels Castellers de Vilafranca.
En aquesta ocasió, va ser l'Arnau Martí, casteller i exalumne del nostre centre, qui va dur a terme el taller. Quantes persones se necessiten per fer un castell? Quin percetatge de castells cauen? Quina indumentària es requereix? Què vol dir fer llenya? Com es compta un castell?...L'Arnau els va ensenyar un munt de curiositats sobre el món dels castells i, el millor, van poder practicar ells mateixos el que és construir un castell, amb l'esforç en comú i la col·laboració indispensable de tothom. Enguany, la seu dels Castellers és en obres, per aquest motiu, el taller es va realitzar a Serveis Educatius, gràcies a l'ajut de la Rosa Vidal, la LIC del centre. Agraïm als Castellers l'oportunitat de poder conèixer de primera mà aquest món desconegut per a molts dels alumnes d'altres procedències i que és ple de valors que ens uneixen. |
Properament migrarem el nostre web a:
PAU - мир - PAZ - שָׁלוֹם - SALAM
Categories
Todo
Arxiu d'entrades
Octubre 2024
|